Muffiny s hrozienkami a ľanovými semiačkami

Muffiny s hrozienkami a ľanovými semiačkami

Od: Rose Marie Jarry, šéfkuchárky v Kronobar

Prísady

  • ¾ hrnčeka hrozienok
  • 2 hrnčeky vody
  • 1 PL mletej škorice
  • ½ hrnčeka mletých ľanových semiačok
  • ½ hrnček kokosového palmového cukru
  • 1 PL organického kokosového oleja
  • 1 ¼ hrnčeka bezgluténovej múky (moje odporúčanie: hrachová, quinoa alebo bôbová múka.)
  • 1 PL prášok do pečiva
  • 12 celých klinčekov

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190C.
  2. Do vody namočte hrozienka, škoricu a mleté ľanové semiačka na 10 minút.
  3. Potom pridajte zvyšné suroviny a poriadne rozmiešajte.
  4. Namastite formu na muffiny, naplňte cestom a do stredu každého muffinu vložte 1 klinček. Vrch posypte trochou nemletých ľanových semiačok a pečte po dobu 20 minút.
  5. Skladujte v chladničke, aby Vám vydržali dlhšie.
  6. Ľanové semiačka skvelo nahrádzajú vajcia pri akomkoľvek pečení. Namiesto jedného vajca, použite 2 PL mletých ľanových semiačok namočených do 1/3 hrnčeka vody. Nechajte ich takto namočené na 5-10 minút.