Omega Cookies

Omega Cookies

Od: Rose Marie Jarry, Master Chef v Kronobar

Prísady

  • 1 ½ hrnčeka prosovej múky (alebo inej bezgluténovej múky)
  • ¾ hrnčeka mletých ľanových semiačok
  • ¼ hrnčeka konopnych semiačok
  • ¼ hrnčeka chia semiačok
  • 2 PL pasty tahini
  • ¼ hrnčeka avokádového oleja (alebo kokosového oleja)
  • 1 hrnček sušených, nesladených brusníc
  • 1 hrnček kokosového palmového cukru
  • ¼ hrnček sirupu tapioca (možno použiť med/ryžový sirup/kokosový nektár)
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 1 PL čistého vanilkového extraktu
  • 1 štipka himalájskej ružovej solit

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200C.
  2. V mise rozmiešajte cukor, sirup, olej a pastu tahini približne 1 minútu.
  3. Primiešajte všetky suché suroviny (vrátane sušeného ovocia) do hmoty. Miešajte, až kým nedostate tuhú a zjednotenú konzistenciu. (Približne 1-2 minúty. Ak je hmota prisuchá, môžete pridať pár kvapiek vody, aby sa lepšie tvarovala.)
  4. Vytvarujte 16 plochých cookies, poukladajte ich na vymastený plech a pečte 15-18 minút.
  5. Pre dlhšiu trvácnosť skladujte v chladničke.