Praženica z vajec, avokáda a salsy

Praženica z vajec, avokáda a salsy

Ide o také jedlo, ktoré kombinuje základné živiny s chutným a krátkym prevedením. Nezáleží na tom, aký ste zaneprázdnený, stále budete mať čas na to, aby ste hodili týchto pár skvelých a zdravých surovín na panvicu, zohriali a zjedli. Tak ako to robia Sparťania – menej času stráviť varením, viac pracovaním.

5-10 minút, 1 porcia, 445 kalórií na porciu, bez gluténu

Prísady:

  • 2 vajcia
  • 1 avokádo
  • 4 PL salsy
  • 1/2 PL kokosového oleja (na panvicu)

Postup

  1. Na panvici rozohrejte kokosový olej na miernom plameni, až kým sa neroztopí.
  2. Rozbite vajcia a dajte ich na panvicu.
  3. Pomocou plochej varechy miešajte vajcia, až kým sa bielka a žĺtka nespoja.
  4. Nakrájajte avokádo, odstráňte kôstku a šupu a vydlabte ho do panvice s vajcami.
  5. Pridajte salsu a všetko spolu premiešajte.
  6. Stiahnite z plameňa vtedy, keď sú vajcia hotové a dosiahnete vytúženú konzistenciu.
  7. Servírujte na tanieri a užívajte si takéto chutné a výživné raňajky.